Kommunfullmäktige sänds på webben

Från och med måndagen den 28:e mars, klockan 18.00, kan du följa Hörbys kommunfullmäktige via webben – direkt när mötet pågår.

Intresset för Hörbys kommunfullmäktige är stort bland invånarna. Under coronapandemin har antalet platser begränsats under mötena på grund av risken för smittspridning. Men redan före pandemin var det ofta fullsatt i Hörbysalen. Denna satsning gör att alla som är intresserade kan titta, utan begränsningar i antal platser.

Sändningarna ersätter dock inte möjligheten att följa mötena på plats utan ges som en utökad service för kommuninvånarna.
– Det är ett sätt att underlätta för personer som vill följa och se vad som händer i kommunen, säger Petter Hallberg, kanslichef i Hörby kommun.

Kan ses i efterhand

Det går också bra att se sammanträdet i efterhand och då välja om du vill se hela mötet eller bara ett särskilt ärende. Sändningarna kommer att textas i efterhand. Alla handlingar och ärenden hittar du som vanligt på Medborgarportalen.

Kommunfullmäktige den 28 mars: följ webbsändningen.

Hörby kommun kommer att webbsända 12 kommunfullmäktigemöten, därefter utvärderas projektet inför en eventuell fortsättning.