Första etappen av nya Lågehallarna klar

Nu är Lågehall 1 klar och verksamheten igång igen. Samtidigt fortsätter byggandet av de nya Lågehallarna. Handbollstjejerna Moa, Halla och Mathilda tog en första rundtur tillsammans med Kultur- och fritidschef Marcus Kulle.

Mathilda Nyberg Pronk, Halla Mc Guirk och Moa Björk spelar handboll i IK Lågans flicklag för 14- och 15-åringar. De har följt projektet ända sedan starten och tycker att hallen har fått ett rejält ansiktslyft. Framför allt gillar de att ommålningen till en ljusare färg lyser upp hela hallen på ett sätt som får den att kännas både större och modernare.

Läktaren har målats om i en ny kulör, bänkar har slipats och ny belysning har installerats. Vissa delar har fått räcken med glaspartier. Ljudet i hallen dämpas med hjälp av akustikplattor.

Omklädningsrum och café 2019

Fortfarande återstår en del arbete innan Lågehall 1 är helt klar. Bland annat kommer omklädningsrum, sociala ytor, café, förråd och entré att byggas. De delarna ska enligt planen invigas i september 2019.

Tillfälliga omklädningsrum i form av bodar är under tiden placerade utanför byggnaden och ingången till hallen går via gamla entrén.