Förvandlad prao för årskurs 8

Tyvärr så gör pandemin att årets prao inte kan genomföras ute på arbetsplatser. Den har därför genomgått en spännande förvandling och blivit till en temavecka som hålls på skolorna under vecka 17.

Arbetsmarknadsveckan innehåller aktiviteter som vidgar elevernas perspektiv på arbete, utbildning och yrkesliv samt sig själv som person. Lektionerna kopplas samtidigt till utbildning och arbete på olika sätt.

Här är en översikt av vad som står på programmet:

Måndag: Elever och lärare från gymnasieskolan Drottning Blanka i Kristianstad kommer och presenterar fyra av sina program. Därefter blir det en timmes föreläsning om vårdbranschen.

Tisdag: Försvarsmakten kommer på besök.

Onsdag: UF, Ung företagsamhet, har lektioner med eleverna hela förmiddagen. Det bjuds på tre digitala föreläsningar om entreprenörskap, marknadsföring och pitchning.
På eftermiddagen blir det besök av Hörbys näringslivschef, Häggenäs Auto och Räddningstjänsten.

Torsdag: Tre spännande yrken hälsar på. Hörby yrkesgymnasium ställer upp en lastbil, en traktor och en personbil på parkeringen bakom slöjden och berättar om deras program.

Fredag: Digital föreläsning om yrken inom järnväg.
Smartmatte med besök av lokala företag. Syftet är att eleverna bättre ska förstå hur matematiken kan vara användbar i yrkeslivet.

Fredagen avslutas med en tipsrunda.