Gratis föreläsning om utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom, ångest och depression förändrar ens sätt att fungera

Eva Svärd är företagaren och pedagogen som under 20 års tid arbetade sig till utmattningssyndrom. Hon var personen som arbetade heltid i en statlig myndighet samtidigt som hon drev företag. Hade föräldrar samt en svägerska som fick cancer och en svärfar med KOL. Barn som skulle ha hjälp med läxor och munnar som skulle mättas, ändå drog hon inte i handbromsen utan fortsatte som om hon var oumbärlig. Därtill var det middagsbjudningar varje fredag och lördag och vänskapsrelationer som skulle vårdas.
Genom sin egen berättelse vill hon påverka andra och skapa större medvetenhet om hur de själva påverkas och förhåller sig till stress och de krav som ställs på individen.

Jobbade sig sjuk

Eva jobbade sig sjuk med många svåra symptom som följd innan hon nådde den absoluta botten som blev hennes vändning. Det tog henne flera år att ta ta sig igenom och men under den resan lärde hon sig en hel del som fick hennes liv att ta en vändning. Idag står hon på scenen igen med mer energi och engagemang än någonsin.

Stigande psykisk ohälsa

Då sjukfrånvaron och den psykiska ohälsan i vårt samhälle bara stiger är det viktigare än någonsin för företag och organisationer att vara utrustade med rätt kunskap och verktyg att bemöta situationen. Eva är genuin och äkta när hon föreläser om hur verksamheter kan minska sjukfrånvaro och tidigt se signaler på att medarbetare är stressade. Hur kan man hjälpa en redan drabbad kollega och hur kan man få dem att förstå problematiken innan det är försent?

Föreläsning

Eva Svärd berättar ärligt och modigt om sina egna erfarenheter och om hur hon lärde känna sig själv. Men framförallt att vara snäll mot sig själv.
Hon inspirerar med många bra verktyg till hur vi alla själva kan ta ansvar för vårt eget välbefinnande.
Föreläsningen ger stöd till dig som känner dig stressad och kanske är orolig för att hamna i ett utmattningstillstånd. Och hjälp för dig som finns där bredvid som partner, vän eller arbetsgivare.

Plats: Kommunhuset i Hörby, Ringsjövägen, Hörbysal 1
Datum: Onsdagen den 4 december
Tider: kl.13.00-15.00 och 18.00-20.00

Föreläsare: Eva Svärd

Arrangör: Hörbykommuns Anhörigkraft  och Solglimten

Föreläsningen är gratis!

Välkomna!