Hållbar njutning med Paul Svensson

När Kommunservice Måltider samlas, ja då kan man vara säker på att det är måltidsupplevelsen som står i första rummet. Kreativitet, inspiration och passion är tre av framgångsingredienserna.

I måndags besökte Paul Svensson Hörby med sin inspirationsföreläsning ”Hållbar njutning” på biograf Metropol. Paul är krögaren med många järn i elden och aktuell med föreläsningar, tv-programmet Maträddarna och den nya boken Rädda maten!. En gemensam nämnare för hans projekt är hur jakten på minskat matsvinn och ökad hållbarhet kan fungera som drivkrafter i matlagningen.

Pauls föreläsning utforskar bland annat de förlorade smakupplevelserna och hur det gröna köket bidrar till ökad njutning och ett hållbarare samhälle. Eller som han själv uttrycker det:

– Nyfikenhet är grunden för att laga mat hållbart.

Inspirationsföreläsning för Kommunservice Måltider på Metropol i Hörby.

Och vilken publik kunde väl vara bättre lämpad än den som var på plats? Om det är några som kan göra verklighet av budskapen om minskat matsvinn och hållbar matlagning, så är det medarbetarna på Kommunservice Måltider.

De lagar och serverar uppemot 3 500 måltider till unga och äldre i kommunen – varje dag!

Fakta / Paul Svensson

Paul Helge Svensson är en svensk TV-kock, krögare och kokboksförfattare. Han har sedan mitten på 1990-talet arbetat på olika krogar i Sverige, bland annat som kreativ ledare för krogarna Bon Lloc och Fredsgatan 12. Under 2018 öppnade han ReTaste – en pop-up-restaurang där rätterna tillagas på råvaror som annars skulle ha slängts.

Paul är aktuell på SVT i programmet Maträddarna som kan ses på SVT Play.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.