Hörby kommun behöver fler gode män

god man kristianstads kommun

Alla kan inte klara sig själva i samhället. Därför behöver Hörby kommun fler gode män. Personer som hjälper till att balansera när det gått snett eller är svårt. Personer som bryr sig, på riktigt.

Sedan december 2023 samarbetar Hörby kommun med Kristianstad, Östra Göinge och Osby i en gemensam överförmyndarverksamhet. Tillsammans kan de fyra kommunerna höja kvalitén och tillgängligheten i verksamheten. Nu söker överförmyndaren personer som vill engagera sig som god man.

–En god man hjälper personer att balansera när det gått snett eller är svårt. Det kan vara att ha kontakt med myndigheter, betala räkningar, teckna avtal eller hjälpa till med en budget, berättar Leonora Sadriu, som är enhetschef på överförmyndarverksamheten i Kristianstad.

Att vara god man är, lite förenklat, att vara den som ser till personens juridiska och ekonomiska rättigheter. Att inget eller ingen faller mellan stolarna. Mycket handlar om att finnas där som ett stöd, via telefon eller mejl, och att kunna ses ungefär en gång i månaden.

–Vi söker dig som är en ordningsam och stabil person som vill hjälpa med det du kan. Är det viktigt för dig att jobba för personer i Hörby kommun anger du det in din intresseanmälan, säger Leonora Sadriu.

Läs mer om att vara god man och hur du anmäler ditt intresse på Kristianstad kommuns hemsida.