Hörby kommun har beviljats Grönt lån

På Kommuninvests senaste Miljökommittémöte beviljades Hörby kommun 146 MSEK i Grönt lån avseende projekt Lågehallarna. Inom ramen för beslutet tog kommunen upp ett lån på 90 MSEK som konverteras till ett Grönt lån.

Projekt Lågehallarna har bestått i ombyggnad av en äldre idrottshall och byggandet av en flexibel multiarena som ger möjlighet till möten inom både idrotts- och kulturarrangemang.

Kommunstyrelsens ordförande, Cecilia Bladh in Zito och Kultur- och fritidsnämndens ordförande Anders Hansson är båda glada över Kommuninvests beslut.
– Investeringen betyder mycket för Hörby Kommun och vi gläder oss åt att Kommuninvest klassificerat och beviljat Grönt lån till byggnationen och därmed en lägre räntekostnad för kommunens lån.

Gröna lån, dvs. finansiering för investeringar som tar sikte på att minska klimatförändringar och främja en hållbar miljö, växer snabbt. På senaste Miljökommittémötet beviljades 2,1 miljarder kronor i Gröna lån till 11 projekt varav 146 MSEK går till Hörby kommun och projekt Lågehallarna.

Bilden är tagen vid invigningen av Lågehallarna.