Hörby kommuns kulturstipendium 2018 till världssopranen Elisabet Strid

Den världsberömda sopranen och tillika Hörbydottern Elisabet Strid, vida berömd för sina Wagnertolkningar på operascener världen över, tilldelas Hörby kommuns kulturstipendium 2018.  Det var en helt enig kultur- och fritidsnämnd som under tisdagskvällen beslutade att Elisabet Strid får priset för sina exceptionella internationella framgångar inom operakonsten utifrån motiveringen:

”Elisabet Strid, dotter av bygden och med hjärtat kvar i Hörby, har intagit världens operascener med sin oemotståndligt vackra sopran. Med sina Wagnertolkningar är Elisabet en av Sveriges mest berömda sopraner och har mottagit flera priser och utmärkelser, däribland det prestigefyllda Jenny Lindstipendiet och Svenska Wagnersällskapets Bayreuthstipendium. Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm har Elisabeth tolkat några av operahistoriens mest tongivande roller. Och självklart återvänder Elisabet till Hörby och uppträder med jämna mellanrum för sin hemmapublik.”

– Det är en stor ära för oss i Hörby att kunna lyfta en av våra absolut största världsstjärnor på operahimlen. Elisabet är en exceptionell artist i alla bemärkelser och vi är otroligt glada över att få kunna välkomna henne hem till Hörby mellan sina många världsturnéer, säger Thore Lennartsson, ordförande för kultur- och fritidsnämnden i Hörby kommun.

Elisabet Strid, som för närvarande befinner sig i Tel Aviv där hon repeterar för titelrollen i Richard Strauss storverk Salome som går upp på The Israeli Opera i januari, låter hälsa att hon är mycket rörd och tacksam:

– Att bli uppmärksammad i sin hemkommun är speciellt hjärtevärmande och otroligt rörande. Även om jag vinner framgångar runt om i världen så är det hemma som ligger närmast hjärtat , säger Elisabet Strid.

Prisutdelningsceremonin äger rum den 2 februari på Metropol kl 15.00. Elisabet Strid tar emot priset på 10 000 kronor. Prisutdelare är Thore Lennartsson, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.