Hörby kulturkalas firar 20 år!

Hörby kulturkalas 20 år 21 maj 2024

Den 21 maj 2024 arrangeras Hörby Kulturkalas för 20:e gången. Var med och fira tillsammans med oss!

Vi firar Kulturkalaset i Hörby centrum, med en kavalkad av uppträdande från nya, unga talanger så väl som rikskända artister. Nytt för året är Kulturstråket som kommer gå längs med Nygatan mellan Gamla torg och Nya torg där fokus kommer ligga på kultur i form av bland annat konst och aktiviteter. Gamla Torg kommer även att förvandlas till ett mattorg med mat och godsaker från flera av världens hörn.

Hörby Kulturkalas vill bjuda in generationer till kulturens förtrollade värld. Här ska besökaren kastas in i en upplevelse fylld av teater, musik, konst, utställningar, ståuppkomik och mycket mer.

Kulturkalaset vill skapa förutsättning för barn och unga att utvecklas och få uttrycka sin kulturform och har sin grund i Kulturskolans elever men har som målsättning att erbjuda alla möjligheten att delta under evenemanget utifrån sina förutsättningar och visioner.

Målet är att locka besökare från hela Skåne och skapa en attraktiv arena som stärker Hörbys konkurrenskraft och attraktivitet för både kommun, näringsliv och civilsamhälle.

Hörby Kulturkalas har kunnat genomföras tack vare ett nära samarbete mellan lokalt näringsliv, Hörby kommun, ungdomar och ideella krafter. I skrivande stund pågår planeringen för fullt kring kalaset och vi träffar alla våra nuvarande och tidigare partners. Är du intresserad och vill veta mer om partnerskapet, tveka inte att höra av er till kulturkalaset@horby.se.

Hoppas vi ses under Hörby Kulturkalas den 21 maj 2024!

Läs mer på kulturkalasets hemsida.