majbrasa och konsert med texten inställt över

Hörby Kulturkalas och Valborgsfirandet i Karnas backe inställt på grund av utvecklingen kring coronaviruset

Din säkerhet som evenemangsbesökare är vår viktigaste prioritet och vi gör vårt yttersta för att förhindra smittspridningen. En av åtgärderna är att begränsa de arrangemang och aktiviteter som leder till större sammankomster.

Under veckan tog Hörby kommun beslut om att ställa in det traditionella Valborgsfirandet i Karnas backe samt vårt fantastiska Kulturkalas på grund av Covid-19. Valborgsfirandet i Karnas backe och Hörby Kulturkalas är kommunala arrangemang som är mycket uppskattade av Hörbyborna. I fjol kom runt tusen besökare till Valborgsfirandet i Karnas backe för att fira in våren. Hörby Kulturkalas lockar sextusen till tiotusen besökare en tisdag i maj. Antalet besökare innebär att arrangemangen inte är förenligt med det beslut som trädde i kraft söndagen 29 mars och som gäller tills vidare. Begränsningen innebär ett maxantal på 50 deltagare vid en offentlig sammankomst.

– Läget är allvarligt och tyvärr kommer dessa evenemang inte att kunna genomföras. Det är viktigt att vi alla tar vårt ansvar för att förhindra smittspridningen. När det gäller Hörby Marknad följer vi utvecklingen kring pandemin kontinuerligt och beslut fattas längre fram, säger Cecilia Bladh in Zito (SD), ordförande i kommunstyrelsen.

Nu när det traditionella Valborgsfirandet inte blir som planerat vill man istället skapa möjligheter utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer där fysisk aktivitet utomhus uppmuntras. Utomhusvistelse innebär betydligt mindre risk för smittspridning. Däremot anpassas aktiviteterna för att minimera riskerna för smittspridning.

Under Valborg och första maj kommer de som önskar ha möjlighet att gå tipspromenad i Karnas backe, en två km bana. 12 frågor anpassade för vuxna och 12 frågor anpassade för barn placeras ut. Frågorna kommer sitta uppe 30 april 09:00 till den 3 maj kl.18:00 och svaren lämnas in helt digitalt. För mer information om denna aktivitet hittar ni i följande länk: Valborgstipsrunda.

För Kulturkalaset innebär detta en paus i år men vi satsar på att komma tillbaka i maj 2021.

Vi uppmanar alla att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.