Hörbys första Trygghetsboende invigt

Till invigningen kom ett drygt tjugotal gäster till gemensamhetslokalen, där Johanna Andersson som chef för boendet och Marlene Ohlsson som är värdinna, hade dukat upp med glögg, pepparkakor och godis.

Rymlig och fin lokal

Tillsammans med de boende fanns också hemtjänstens personal där och stämningen var hög. Salen som är tillgänglig för de boende i Trygghetsboendet är stor, rymlig och nymålad. Inom kort kommer det nya möbler, såsom bord och fåtöljer. Allt för att det ska kännas hemtrevligt och mysigt att komma dit.

Under invigningen satt gästerna i grupper och skrev ned namnförslag till boendet.
– Delaktighet är viktigt och skapar samhörighet, säger Johanna Andersson.

Meningsfull vardag

Tanken med Trygghetsboendet är att skapa gemenskap och en meningsfull vardag, men också för att ge gemenskap och ett socialt sammanhang.
Värdinnan Marlene Ohlsson ordnar med aktiviteter under vardagarna.

– Aktiviteterna kommer att utgå från våra boendes önskemål. Nu erbjuds bland annat Träna med Marlene, musik, frågesporter och fredagsmys. Vi kommer också att tillsammans fira högtider och när tillfälle uppstår göra lite extra specialarrangemang, berättar Marlene.

Några exempel på specialarrangemang är att de ska fira julens avslutning vid Tjugondag Knut och ha ciderprovning, när det är Vinets dag.

En central roll

Värdinnan har en central roll och finns alltid till hands under vardagarna. Förutom aktiviteterna tar hon också hand om felanmälningar och finns där för de boende som ett stöd.
– Det är en jätterolig tjänst som innebär att jag kan sätta guldkant på tillvaron för dem som bor på Trygghetsboendet, avslutar Marlene.