Irene Nyqvist kommundirektör till 2023

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade enhälligt att utse Irene Nyqvist till kommundirektör under en period av två år.

Anställningen börjar att gälla den 6 maj 2021 och upphör den 6 maj 2023.

Uppdraget innehåller inga överenskommelser om fallskärm eller andra förmåner.

I oktober 2020 utsågs Irene Nyqvist till tillförordnad kommundirektör i Hörby kommun efter att dåvarande kommundirektör lämnat sitt uppdrag. Tillförordnandet gällde till en början i en månad och har därefter förlängts.

Irene betonade då att hon övervägt erbjudandet noga innan hon tackade ja.

– Jag har tänkt efter ännu mer den här gången. Och jag vill gärna vara med och genomföra processen att utveckla kommunen. Vi har kommit på god väg med den nya omorganisationen och är inne i ett spännande skede nu när de nya sektorerna ska bildas.

Hon tillägger:

– Det har varit viktigt för mig att uppdraget är tidsbestämt. Jag ser det som en fördel att kommunen kan vässa verksamheterna i den nya organisationen samtidigt som det ges möjlighet att panera för en långsiktig lösning.

Irene bor i Hörby sedan 1998 och har verkat över 30 år inom Hörby kommun.

Hon har arbetat som kommunsekreterare, kanslichef och utvecklingsstrateg samt suttit med i kommunens ledningsgrupp.

– Det känns väldigt glädjande att Irene Nyqvist nu fortsätter i rollen som kommundirektör. Hon har en stark lokal förankring och hennes långa erfarenhet är  värdefull för kommunens fortsatta utvecklingsarbete, säger kommunstyrelsens ordförande Cecilia Bladh in Zito (SD) och 1:e vice ordförande LarsGöran Ritmer (M).