Illustration med ljuspunkter

Julen kommer till Hörby

Det är en särskild känsla att promenera i Hörby centrum veckorna före jul.

På Nya torg installeras ny belysning i träden lagom till julhelgerna för att rama in och lysa upp torget vintertid. Totalt 3 200 meter belysning används till 32 träd.

Den första advent, söndag 28 november, är det premiär för den nya belysningen. Julskyltningen börjar klockan 15 och en timme senare är det invigning på torget med både musik och tal.

Och det kommer att finnas mycket roligt att göra för dig som besöker Hörby den 1:a advent. Bland annat det här:

  • Bokbussen står på norra sidan av Nya torg klockan 15-17
  • Vardagsrummet vid Nya torg har öppet klockan 15-19. Pyssel och kaka
  • Brandkåren är på plats
  • Julbio på Metropol
  • Tipsrunda och besök av tomten
  • Utställare på torget
  • Loppis vid Gamla torg

Musik och julmarknad

Det händer mycket i Hörby även de kommande veckorna. På det kullerstensbelagda Gamla torg är julgranen rest och de lokala handlarna julskyltar i sina fönster. Det är få orter som fortfarande har ett så levande lokalt näringsliv med ett pärlband av små butiker i centrum. Utbudet är brett, med allt från blommor till kläder och teknik.

För dig som vill omfamnas av julstämning så bjuds det bland annat på musik. Onsdagen den 1 december blir det sångstund på Nya torg från klockan 16.30. Bara några dagar senare, måndag den 6 december klockan 19, uppträder Kulturskolan med en öppen konsert i Hörby kyrka.

Men det är inte bara i Hörby tätort som det händer saker och sjuder av aktivitet och liv. I byarna erbjuds flera tillfällen till julfirande i levande landsbygdsmiljö. Den 28 november anordnas julmarknad i Askeröd och i Östra Sallerup håller Kulturhuset extra julöppet utvalda dagar i december.

Luciaparad till häst

Den 12 december är det så dags för lucia och det kommer att uppmärksammas med inte bara ett, utan två luciatåg. Det blir dels ett luciakortege med mc, men också en julparad till häst när Frosta ryttarförenings ungdomssektion lyser upp vintermörkret i Hörby centrum.

Så det finns all anledning att se fram emot vintern och passa på att bege sig ut på en uppfriskande promenad i julens tecken! Fler tips på juliga aktiviteter hittar du i evenemangskalendern på Hörby kommuns webbplats Hörby.se.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.