Kommunstyrelsens ordförande i samtal med kronprinsessparet

Hörby kommuns kommunalråd Cecilia Bladh in Zito hade under onsdag eftermiddag digitalt möte med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Kronprinsessparet ville informera sig om hur pandemin påverkar lokalsamhället och har fört liknande samtal med andra kommuner.

Frågorna handlade till stor del om pandemins effekter, men även om lokala utvecklingsfrågor, som Hörbys värnande av landsbygden och satsningar på landsbygdsskolor. Samtalet berörde också näringslivet i kommunen och lantbruket.

Kronprinsessparet
Mötet med kronprinsessparet hölls digitalt.

Hörby har hittills klarat sig förhållandevis bra under den pågående pandemin. Cecilia betonade hur väl skola och äldreomsorg har fungerat tack vare det fina sätt kommunens medborgare hanterat situationen och det goda dagliga arbete som utförs av personalen.

– Det var roligt att känna att både kronprinsessan Victoria och prins Daniel var så genuint intresserade och pålästa om Hörby. Det blev ett öppet samtal och vi hann prata om flera lokala hjärtefrågor. Självklart fick de samtidigt en inbjudan till Hörby kommun, inte minst med tanke på att deras son prins Oscar är hertig av Skåne, säger Cecilia Bladh in Zito.

Kronprinsessparet avslutade samtalet med att hälsa till alla invånare i Hörby kommun.