Linus Owman är ny näringslivschef

Linus Owman är statsvetare i grunden och kommer närmast från konsultbolaget PWC, där han arbetat i 16 år. Han inledde sin tid i bolaget med att arbeta med kommunal revision vilket gett honom en god inblick i hur kommuner fungerar. Senare har han även jobbat med organisationsutveckling och som ”kunskapskoordinator” för ett globalt nätverk med cirka 150 länder.

Vad gjorde att du sökte dig till Hörby?

– Jag hade en längtan att få göra något nytt, att omsätta mina erfarenheter i praktiken i ett annat sammanhang. Och gärna i ett sammanhang som angränsar till vad jag gjort tidigare. Det kändes som en fantastisk möjlighet att få utvecklas och gå vidare i Hörby kommun.

Vad ser du fram emot framöver i din nya tjänst?

– Att utveckla näringslivsrådet till att jobba mer strategiskt och utgöra en rådgörande funktion tillsammans med kommunen. Jag ser fram emot företagsbesök, att bredda mitt nätverk och att lära känna företagarna.

Även näringslivsstrategin är något som Linus Owman kommer sätta tänderna i framöver.

– Näringslivsstrategin ska ägas och drivas av kommunen men det krävs ett samskapande och samägande från näringslivet. Kommunen är inte näringslivet, men ska vara en partner och möjliggörare för näringslivet, säger han och fortsätter:

– Hörby är en kommun som har framtiden för sig och det känns fantastiskt roligt att vara här.