Lussefirande i bilkortege

Luciafirandet har blivit en het fråga i Hörby kommun. Det blir nämligen inget traditionellt Luciafirande med framröstad Lucia – med det blir luciafirandet men på ett nytt sätt.

– Det beror på att ingen har velat hålla i Luciafirandet. Då kan vi inte kröna någon Lucia heller, säger Viktoria Munck, kulturutvecklare i Hörby.

– Hörbys ungdomar verkar inte vara intresserade. Jag har frågat i skolorna men inte fått napp.

Äldreboendena får besök

Luciafirande i kommunen blir det självklart i alla fall: kyrkan har lussetåg, liksom skolorna och inte minst förskolorna:

– Vi har sett till att alla äldreboendena får lussefirande med hjälp av skolorna och förskolorna. Många har hört av sig och frågat om våra äldre ska gå miste om firandet. Så är det inte. Skolorna är riktiga pärlor och ställer upp.

Ett firande som blir av är Luciakortegen som går genom Hörby. Kortegen har funnits i tre år och initierades av ungdomar. Nu arrangeras av CMMC, Blaurög och Hörby Yrkesgymnasium. Nu går Hörby kommun in med sin medverkan.

Lussebussen rullar i kortegen

– Nytt för i år är Lussebussen där alla kan få åka med, berättar Viktoria Munck. Dessutom blir det tävling om bäst dekorerat fordon. Vem som helst kan vara med i kortegen. Det är bara att dekorera sitt fordon och hänga med, säger Viktoria Munck

Program för Luciakortegen

18.30 -19.00 Samling fordongymnasiet

19.00 Gemensam avfärd

ca 19.20 fordonen parkerar på Parktorget

19.20 -19.30 Vi hälsar välkomna

19.30 -20.00 Hellmet spelar

20.00 Prisutdelningen

20.15- 20.50 Hellmet fortsätter att spela

Luciakortegen så är ni välkomna att kontakta Viktoria Munck, Kulturutvecklare, på 0415-37 84 55 eller viktoria.munck@horby.se.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.