Madeleine Peyron blir ny kommundirektör

Porträttbild Madeleine Peyron.

Nu är det klart att Madeleine Peyron blir ny kommundirektör i Hörby kommun. Hon kommer närmast från en tjänst som chef för utbildningsförvaltningen i Bjuvs kommun. - Det känns jättespännande och roligt, säger hon om sin nya tjänst i Hörby.

Madeleine Peyron har en lång erfarenhet av att jobba inom offentlig sektor. Hon har arbetat i Bjuvs kommun sedan 2018, dessförinnan arbetade hon länge inom arbetsförmedlingen som handläggare, samordnare och chef i olika funktioner.
– Jag har vana att leda verksamheter mot nya positioner och genomföra utvecklingsarbete, där tror jag att min kompetens och mina erfarenheter kommer väl till pass i Hörby. Min bredd inom offentlig verksamhet med erfarenhet av många olika uppdrag tror jag också är viktig, säger Madeleine Peyron och fortsätter:
– Ledarskapet är viktigt, det handlar om hur vi jobbar tillsammans och hur vi skapar ett gott värde för invånarna, det perspektivet är a och o i en kommun.

Kommunstyrelsens ordförande Cecilia Bladh in Zito (SD) och Lars-Göran Ritmer (M), 1:e vice ordförande, är glada över rekryteringen av Madeleine Peyron som ny kommundirektör.
– Madeleine kommer kunna bidra med kompetens och en ny energi i kommunen. Vi har redan diskuterat en del idéer som hon vill börja med direkt i sitt nya uppdrag. Jag ser med tillförsikt fram emot att Madeleine börjar sin nya roll som kommundirektör, säger Cecilia Bladh in Zito.
– Jag hälsar Madeleine välkommen till Hörby och ser fram emot hur vi tillsammans kommer att utveckla kommunen, säger Lars-Göran Ritmer.

Börjar i maj

Madeleine Peyron beskriver framtoningen och tydligheten över vart man vill i kommunen som några av sakerna som gjorde att hon sökte jobbet i Hörby.
– Strukturerna som finns i kommunen lockade mig, jag upplever det som en kommun med goda förutsättningar att jobba med kvalitativt utvecklingsarbete.
Madeleine Peyron tillträder sin tjänst den 1 maj.