Maida Engqvist blir sektorschef för Omtanke

​Det är Maida Engvist som blir chef för den nya sektorn Omtanke. Hon kommer närmast från Malmö stad där hon har varit chef för Tillståndsenheten för alkohol och tobak.

– Jag ser verkligen fram emot att få komma till Hörby och vara med att utveckla den nya sektorn och att få göra det i samarbete med de andra sektorerna, säger Maida.

Hon fortsätter:

– Vi behöver jobba tillsammans för att kunna ge den goda service som våra medborgare förväntar sig av oss. Vi lever i en tid då vi behöver tänka i nya banor och med medborgaren i fokus. Det är samma människor som vi möter oavsett var i kommunen vi jobbar, så det är väldigt positivt att kommunen strävar efter att få en helhetssyn.

Erfarenhet från olika områden

Maida för med sig erfarenhet från flera arbetsområden inom offentlig sektor och socialtjänst. Hon har till exempel arbetat med försörjningsstöd, integration och arbetsmarknad samt digitaliseringsfrågor.

I arbetet med digitalisering i Malmö stad var hennes uppdrag att underlätta för medborgarna och samtidigt ta bort en del av administrationen inom socialtjänsten. Tanken är att mer fokus då kan läggas på det sociala arbetet och det personliga mötet.

Just det personliga mötet är något som Maida återkommer till.

Du kan göra stor skillnad i en annan människas vardag genom att bara vara där.

– Jag jobbade inom hemtjänsten under min studietid. Där fick jag uppleva hur viktigt det personliga mötet är. Du kan göra stor skillnad i en annan människas vardag genom att bara vara där. Erfarenheterna från den tiden gav perspektiv på livet och jag tycker att fler studenter och unga borde ges möjlighet till det.

Den 1 juni tillträder Maida Engqvist den nya tjänsten i Hörby kommun. Hon är en av totalt tre sektorschefer som har rekryterats till den nya organisationen.

I den nya organisationen samlas verksamheterna i en gemensam förvaltning, som består av tre sektorer och två avdelningar. Sektorerna är Bildning, Omtanke och Livsmiljö.