Aktivitetsskylt med olika rörelser illustrerade.

Ny aktivitetsbana på område Väster

En ny aktivitetsbana på 2,1 kilometer har invigts med start vid Lågehallens entré. Banan går runt grönområdet på Väster och sedan längs Lågedammarna tillbaka till Lågehallens entré.

Det är kommuninvånarna själva som varit med och bidragit till att Hörby nu fått sin andra aktivitetsbana. Under våren 2020 pågick en tävling på aktivitetsbanan i Karnas backe där besökare som gick banan registrerade sig genom att scanna QR-koder.  Hörby vann första pris vilket var denna aktivitetsbana som placerats på Väster eftersom det blir i motsatt område av byn från den andra banan.

Aktivitetsbanan är lättillgänglig för de som rör sig i området, föreningslivet i Lågehallen och Hörby IP. Dessutom ligger Frostaskolan i nära anslutning och kan nyttja den på idrottslektioner.

Stimulera till rörelse

”Aktivitetsrundan” är ett koncept som Träning i livet står bakom. Syftet är att stimulera barn och vuxna att röra på sig tillsammans. Banan består av tolv skyltar med övningar i olika svårighetsgrader för att passa både barn och vuxna. På så sätt ska fler lockas till rörelse, såväl nybörjare som vältränade.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.