Nya Lågehallarna växer fram

Besökare till Hörby Sportcenter och området kring Lågehallarna har knappast kunnat missa att byggandet av den nya arenan är i full gång. Här händer det saker och det pågår ett febrilt arbete med att riva, renovera och montera.

Den gamla Lågehall 2 har nu rivits och arbetet med att resa den nya hallen är i full gång. Sedan mitten av november reser sig ett sjuttiotal jättelika väggelement av betong mot himlen. De utgör stommen till den nya hallen och är imponerande i sin storlek. Varje väggelement är elva meter högt och väger uppemot 18 ton.

– Vi ska erbjuda Hörbybor i alla åldrar och med olika förutsättningar möjlighet att motionera och sköta sin hälsa. Samtidigt kan vi i framtiden erbjuda kultur och underhållning i en arena med god akustik. Vi satsar på breddidrott och skapar samtidigt förutsättning för Hörbyidrotten att delta på högre nivåer i seriesystemen, säger Marcus Kulle som är Kultur och fritidschef i Hörby kommun.

Totalrenovering

Lågehall 1 totalrenoveras och det byggs omklädningsrum, sociala ytor, café, förråd och entré. En del av renoveringen är redan genomförd för att möjliggöra att föreningar kan använda hallen redan nu. Läktaren har målats om i en ny kulör, bänkar har slipats och ny belysning installerats. Vissa delar har fått räcken med glaspartier och ljudet i hallen har dämpats med hjälp av akustikplattor.

Anläggningen är beräknad att invigas om mindre än ett år. I september 2019 ska den stå klar.