Nygatan 32 – en mötesplats för medborgarna i Hörby

Den nyrenoverade lokalen på Nygatan 32 har öppnat nya möjligheter för människor att mötas i Hörby kommun. Här bedriver socialförvaltningen flera olika aktiviteter till kommunmedborgarnas fromma. Och det är också därifrån som fältassistenterna ska utgå. Caroline Johnsson är fältassistent och har sin anställning inom Förebyggande Folkhälsa. Hon tycker att lokalen fungerar utmärkt som samlingspunkt.
– Det är bra att den ligger så centralt, säger hon.

Sommarföretagare

Annika Svensson är en av dem som arbetar på Förebyggande Folkhälsa och som nyttjar lokalen frekvent. Under två veckor har hon och en kollega från Aktivitetshuset utbildat de unga sommarföretagarna. Det är åttonde året i rad som Hörby kommun har gett ungdomar från 15 år möjlighet att starta företag på sommaren. Det har varit mycket uppskattat och från sommarföretagare har flera så småningom gått till att bli företagare på heltid.
– Att jobba med sommarföretagarna är det roligaste jag vet, säger Annika.

Tre aktiviteter samtidigt

Häromdagen bedrevs tre aktiviteter samtidigt i lokalen. Där fanns sommarföretagarna, Vänskapscafé och de ungdomar som har ferieuppdrag att jobba för att öka medvetenheten om tobaksbrukets skador.
Sommarföretagarna fick möjlighet att pitcha sina företag inför alla som fanns i lokalen. Att pitcha innebär att företagarna kort och koncist berättar om sina företag och om varför man ska välja att köpa tjänster eller produkter av just dem.

– Det var nervöst, men de unga företagarna gjorde det galant och fick samtidigt träning inför själva slutprovet, onsdagen den 26 juli, berättar Annika.

Sommarens aktiviteter

När lokalen öppnades i mitten på maj, visade medborgarna stort intresse, både genom att komma med kaffemuggar till lokalen och bidra med namnförslag.
Varje vecka, även nu under sommaren kommer det finnas möjlighet att komma till lokalen för att träffa nya och gamla vänner på vänskapscafé, lyssna på och prata med författaren Cecilia Sahlström och både anhörigkraft och koordinatorn för föräldrar med barn som har funktionsnedsättning kommer att vara där. Dessutom kommer lokalen att abonneras ut till andra verksamheter.
På fönster till Nygatan 32 finns en kalender för sommarens aktiviteter. Du kan också ta del av den på Hörby kommuns facebooksida och här i större format.

Välkommen!