Källan skänker guldkant i vardagen till äldre

Två kvinnor står vid ett band, den ena klipper bandet med en sax.

Nyöppnade café Källan erbjuder aktiviteter och social samvaro för Källhagas brukare. - Verksamheten riktar sig främst till boende på Källhaga, men även andra äldre i kommunen som känner för att ta en fika eller delta på någon av våra aktiviteter, säger Johanna Palmér, enhetschef.

Under fredagen invigdes café Källan med mingel, tal, snittar och bandklippning. Källan är en aktivitetsverksamhet med fokus på aktivitet, gemenskap och social samvaro.
Verksamheten kommer att hålla öppet måndag-torsdag 9.30-15.00 samt fredagar 11.00-15.00 och en värdinna håller i aktiviteter två gånger om dagen.
– Detta går hand i hand med socialtjänstlagen och den nationella värdegrunden för äldre som lägger stor vikt på att äldre ska ges möjlighet att känna välbefinnande och ha ett värdigt liv, förklarar Johanna Palmér.

Alla är välkomna

Källan är inte enbart till för Källhagas brukare utan även andra äldre i kommunen, exempelvis personer som bor på trygghetsboendet, och även anhöriga är välkomna att hålla sitt besök på café Källan istället för i brukarens lägenhet.
– Målet är gemenskap och att alla ska känna sig välkomna.
Under invigningen deltog brukare och anhöriga från Källhaga, verksamhetschef Sanna Sandström, socialnämndens ordförande Mona Ohlin (SD) och kommundirektör Irene Nyqvist.