Positivt resultat för Hörby kommun 2022

Hörby kommuns bokslut för år 2022 visar ett positivt resultat på 45,4 miljoner kronor.

Kommunens bokslut för år 2022 visar på ett resultat på 45,4 miljoner kronor. Jämfört med budgeterat resultat (20 miljoner kronor) innebär det 25,4 miljoner kronor i positiv budgetavvikelse. Det starka resultatet beror på att skatteintäkterna blev högre än förväntat och på att medarbetare, tjänstemän och politiker lagt stort fokus på Hörby kommuns styrmodells tyngdpunkter under året.

Uppnår målet för god ekonomisk hushållning

Hörby kommun har uppnått målet för god ekonomisk hushållning genom att uppfylla de finansiella målen, och genom att aktiviteterna som nämnderna tagit fram, för att omsätta fokusområdenas intentioner, lett till ett bättre utfall än förra året.

– Jag kan tryggt konstatera att kommunen även i år visar på ett mycket starkt resultat, vilket stärker kommunens soliditet. Det behövs inför år 2023 där situationen i omvärlden även påverkar kommunernas ekonomi med bland annat ökade energi-, transport-, livsmedels- och pensionskostnader som exempel. Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare som varje dag bidrar på ett positivt sätt till kommunens utveckling i de olika verksamheter. Det är de som genom att arbeta mot våra gemensamma fokusområden även bidrar till att kommunen har en god ekonomisk hushållning, säger Cecilia Bladh in Zito, kommunstyrelsens ordförande.

– Jag är glad och tacksam över det positiva resultatet som kommunen visar. Och jag vill passa på att tacka alla medarbetare för det fantastiska jobb som gjorts och görs varenda dag. Samtidigt tänker jag framåt på 2023 och 2024 där jag är mycket orolig över de ökade kostnaderna som vi kommer att ha. Vi måste alla vara medvetna om att vi har några tuffa år framför oss, säger Lars-Göran Ritmer, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Det slutliga resultatet beslutas av kommunfullmäktige den 24 april.