Premiär för nya Hörby.se

Vi är glada över att kunna presentera vår nya webbplats. På onsdag den 19 september är det premiär! Den nya hörby.se har skapats för att möta de krav som ställs på en webbplats idag.

Responsiv design

Hemsidan har fått en responsiv design. Detta innebär att sidan anpassar sig efter den enhet du besöker den från. Sidan fungerar lika bra om du surfar från en mobiltelefon, en läsplatta eller en dator.

Tillgänglighetsanpassad

För att göra webbplatsen tillgänglig för så många som möjligt är den anpassad för att skärmläsare ska kunna läsa sidan på ett strukturerat sätt. Det innebär också att navigeringen inte bara fungerar med musen utan även med två knappar, Tab och Enter. Vi har även sett till att synsvaga får tillräcklig kontrast mellan text och bakgrundsfärg.

Ny standardiserad struktur

Vi har arbetat om innehållsstrukturen och använt oss av en väl testad standardstruktur för kommunala webbplatser, Funkaboda. Strukturen utgår från att du som användare ska hitta och inte hur vi som kommun är organiserade.
Strukturen används av ungefär 100 kommuner. Detta gör att du som besökare inte behöver lära nytt varje gång du kommer i kontakt med en ny kommuns webbplats.

Klarspråk

Vi har bearbetat texterna så att de är skrivna på ett vårdat, enkelt och begripligt språk.

Open Source och kommunsamarbete

Vår nya webbplats är byggd i Open Source-verktyget WordPress. Utöver WordPress bygger hemsidan på en plattform som Helsingborgs Stad har utvecklat. Helsingborgsplattformen används av flera kommuner utöver Helsingborg och vi har redan ett samarbete med Eslöv och Höör.

Färdig?

Vi är inte färdiga och vi kommer att förbättra både funktioner och innehållet på vår webbplats. Under hösten kommer vi att vidareutveckla hemsidan, lägga till kartor, bilder och en evenemangskalender.

Vi ser fram emot en spännande höst!