Premiärvisning av såpan på marknaden

Nu avgörs kampen om Hörbys potatisimperium! Hur det slutar? Det har engagerade Hörbybor bestämt.

Flera Hörbybor nappade på inbjudan att bidra med idéer till humorsåpan HÖRBY. En av dem är Gunilla Almqvist som tillsammans med maken Bengt Almqvist skrivit en manusidé som nu finns med i den nya avslutningen.

– Jag tycker Hörbys humorsåpa är häftig och jätterolig. När vi hörde om möjligheten att vara med och påverka fortsättningen började jag och min man att spåna tillsammans. Jag är mycket engagerad i föreningen Jöns Henrikssons minne och självklart ville vi ta vara på chansen att visa upp vår fina prästgårdspark i Östra Sallerup, säger Gunilla Almqvist.

Gunilla är en av eldsjälarna som kämpar för att bevara och sprida information om 1600-talsparken med fornminnet Karl lX:s stenar i Östra Sallerup. Viktiga delar av humorsåpan utspelar sig i den vackra parken och en stor grupp av föreningens medlemmar agerar statister i avslutningen.

– Jätteroligt att vara med på inspelningen, och att så många av våra medlemmar fick möjlighet att delta, säger Gunilla Almqvist.

Gunilla Almqvist till höger har varit med och skrivit Hörbysåpans nya final och är även med i såpan.

Många Hörbybor i rollerna

Återigen dyker många Hörbybor upp i humorsåpan, där de agerar mot våra etablerade humorstjärnor Sanna Persson i rollen som potatisdrottningen Marika Gärdeståhl-Tjäder, Håkan Brinck som hennes bror och fiende Jörgen Gärdeståhl, och så kumpanen Eva Westerling som den otursförföljda Åsa Kristensson.

Eva och Linas Lanthandel i Killhult

En scen utspelar sig hos Lina och Evas Lanthandel i Killhult. Lina Hultgren och Eva Andersson spelar sig själva, och dessutom dyker Macki Mullis rollfigur upp på nytt. Vi återser också en favorit från tidigare avsnitt, Arnold ”Äventyraren” Wernersson.

– Fantastiskt att Hörbybor bidragit med roliga tvister och fina idéer. Vi önskar att vi kunde ta med alla, men det är tyvärr inte möjligt. Gunillas manusidé kändes klockren och manusförfattaren Anders Johansson tände på den direkt, säger Ann-Charlott Engström, kommunikationsansvarig i Hörby kommun.

Anders Johansson, från Sunnanå Production i Arlöv, har tillsammans med Viktoria Johansson kläckt idén som serien bygger på, skrivit manus, regisserat, klippt och skrivit musiken. Det är också han som förädlat de idéer till fortsättning som kommit in från Hörbyborna.

– Helst skulle vi vilja göra humorsåpa i Hörby alltid! Vi möter så oerhört många trevliga och positiva människor. Alla vi kommer i kontakt med är enbart glada och tillmötesgående. Det finns något väldigt fint i Hörby som vi är glada att få vara med och förmedla, säger Anders Johansson.