Rekord för Hörbys evenemangskalender

Hörbys evenemangskalender delas ut till alla hushåll i Hörby. I år är den tjockare än någonsin.

– Det är dubbelt så många evenemang som förra höstens kalender, vilket ju är fantastiskt. Det finns helt enkelt ett starkt sug efter att uppleva och arrangera evenemang här i Hörby, säger Marcus Kulle, kultur- och fritidschef i Hörby kommun.
TV-svängen, Stubbarace och Victoriamarknad är bara några av höstens populära evenemang.

För musikälskarna får Hörby besök av opera- och musikalartisten Rickard Söderberg intar Hörby kyrka den 29 september då Hörby Blåsorkester firar 70 år med en jubileumskonsert. Och den 11 november intar Hörbys egen världssopran Elisabet Strid Metropol tillsammans med Roy Wilson Quintet och Engerkvartetten.

För bokslukare och litteraturfrälsta blir det Ordfest under Victoriamarknaden den 8 september på Metropol.

För bokslukare och litteraturfrälsta blir det Ordfest under Victoriamarknaden den 8 september på Metropol. Då gästas Hörby av den kritikerhyllade författaren och tillika Augustvinnaren Lena Andersson som framträder på Metropol under den nyinstiftade litteraturscenen. Med på scen finns även Hörbys egna författarstjärnor Åsa Foster och Lina Wolff. Lina Wolff belönades 2016 med det prestigefyllda Augustpriset och Svenska Dagbladets litteraturpris för sin roman ”De polyglotta älskarna”. Och samma år tog ​Lina även emot Hörby kommuns kulturpris.

Guidade turer av utställningen Nattfladder om fladdermusens magiska värld blir det i höst på Fulltofta Naturcentrum, och för de som redan vill boka biljetter till julens första konsert kommer Christer Sjögren till Södra Rörums kyrka den 14 november. Hörby Museum bjuder som vanligt till Höstsalong med vernissage den 21 oktober och Hörby Bibliotek bjuder på författarbesök med bland andra kulturprofilen och mångsysslaren Kalle Lind och antikexperten Karin Laserow.

Här kan du läsa och ladda ner evenemangskalender hösten 2018 (pdf)