Samhällsbyggnadschef rekryteras till Eslöv

Åsa Ratcovich anställdes i mars 2014 som samhällsbyggnadschef i Hörby kommun.

Hennes uppdrag var att skapa en samhällsbyggnadsförvaltning med ordning och reda, tydliga roller mellan politiker och tjänstemän och en god arbetsmiljö för medarbetarna.

Samhällsbyggnadschef Åsa Ratcovich
Samhällsbyggnadschef Åsa Ratcovich. Foto: Privat

Nu står det klart att Åsa Ratcovich avslutar sitt uppdrag i sommar och går vidare till ny anställning som förvaltningschef för Serviceförvaltningen i Eslövs kommun.

– Jag är väldigt glad över var Hörbys samhällsbyggnadsförvaltning befinner sig idag. Det är en stabil verksamhet med tydliga strukturer, som jag verkligen känner mig trygg i att min efterträdare kommer att kunna leda vidare på ett bra sätt.

– Jag vill tacka alla medarbetare, politiker och kommuninvånare för ett fantastiskt gott samarbete och många spännande diskussioner genom åren, säger Åsa Ratcovich.

I kvalitetsundersökningen Kommunkompassen ger SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) Hörby kommuns arbete som samhällsbyggare 74 poäng av 100 möjliga, vilket är en hög nivå.

Jag vill tacka alla medarbetare, politiker och kommuninvånare för ett fantastiskt gott samarbete och många spännande diskussioner genom åren, säger Åsa Ratcovich.

– Vi är naturligtvis ledsna för att förlora Åsa. Politiker och medarbetare har uppskattat hennes arbete och ledarskap, samtidigt önskar vi henne varmt lycka till i hennes nya roll, säger kommunstyrelsens ordförande i Hörby, Cecilia Bladh in Zito (SD).

Tekniska nämndens ordförande, Jan-Åke Boulkizz (SD), kommenterar:

– Vi har haft ett gott samarbete under en lång och spännande period, så det känns så klart ledsamt. Samhällsbyggnadschefen har gjort ett proffsigt jobb. Det är mycket som har genomförts och jag hade gärna fortsatt samarbetet med Åsa.

Vem som kommer att ersätta Åsa Ratcovich är ännu inte beslutat.