Stöd till Skånes företag när elpriserna ökar

Närbild av kraftledning med skarp kvällssol i motljus.

Många företag i Skåne oroas när energipriserna i södra Sverige skjuter i höjden. Därför öppnar Region Skåne en företagsakut som samlar stöd till skånska företag.

Region Skåne kommer arrangera veckovisa återkommande digitala informationsträffar och finansierar insatser i form av ökad rådgivning och checkar för energieffektivisering.

Energieffektiviserande åtgärder är inte alltid tillräckligt i det akuta läget. Region Skåne medfinansierar Almi Skåne som erbjuder företag att se över sin verksamhet med en företagsrådgivare och hitta områden där det kan finnas möjligheter att öka intäkter eller sänka kostnader.

Digital informationsträff

Välkommen till digital informationsträff med chans att ställa egna frågor.
Region Skåne arrangerar veckovis digitala informationsträffar där energi- respektive företagsexperter från Energikontoret Skåne och Almi Skåne berättar och svarar på frågor. Det första tillfället är 17 november 10.00-11.00. Mer information och anmälan.

Hållbarhetscheck för att energieffektivisera företaget

Hållbarhetschecken kan finansiera 50 procent av en expert som ger stöd i att energieffektivisera företaget eller göra en energikartläggning. På Region Skånes webbplats kan du läsa mer om checkarna.