UF nominerade till Nobels fredspris

Ung företagsamhet, som Hörby kommun är stolt partner till, har blivit nominerade till Nobels fredspris 2022.

Ung Företagsamhet är en del av den globala utbildningsorganisationen Junior Achievement Worldwide, som i sin tur har nominerats av en framstående professor i juridik och internationella frågor, uppger Företagarna.se.
Organisationen har nominerats för sitt arbete med att stärka ungas entreprenörskap, företagsamhet och förmåga att hantera sin ekonomiska situation.

– Vi är otroligt glada, hedrade och stolta att som en del av JA Worldwide-nätverket få ett sådant erkännande. Vår unika blandning av entreprenörskap, finansiell kunskap och att förbereda unga inför arbetslivet gör att vi inte bara påverkar individer utan hela samhällen. Det är den här nomineringen verkligen ett kvitto på, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung företagsamhet Sverige i ett pressmeddelande, enligt Företagarnas hemsida.

Vinnaren utses i oktober.

Ung företagsamhet

UF är en ideell förening som är verksam inom grundskolan, bland annat genom läromedel och utbildningar. Läromedlen går att använda som separata delar men också som förberedelse inför UF-företagande i gymnasiet.
Under gymnasietiden har elever möjlighet att starta och avveckla ett företag under ett läsår, samt att bygga nätverk med andra unga företagare.