Varje steg räknas

Nu är det dags att ta på sig mössan och bege sig ut! Vuxna, ungdomar, barn, skola eller förskola – Vem du än är, varje steg räknas! Och den här gången räknas det verkligen!

Gå eller spring längs aktivitetsrundan i Karnas backe och registrera ditt deltagande genom att scanna QR-koden på skylten vid Aktivitetsrundans start. Aktivitetsrundan består av 12 skyltar som inspirerar till rörelse eller lugna aktivi­teter.

När du scannar QR-koden vid starten deltar du i en tävling med chansen att vinna fina priser! Du tävlar både om priser som enskild individ men även för kommunen. Varje gång ni tar er runt i aktivitetsrundan registrerar ni er runda via QR-koden.

Fina priser kommer att delas ut till privatpersoner, förskolor och skolor.
Dessutom finns det tre fina priser till de kommuner som varit mest aktiva och deltagit i eventet! Tävlingen pågår mellan den 15 februari – 14 mars 2021. Vinnarna presenteras den 18 mars.

Målet med ”Varje steg räknas – Sätt Sverige i rörelse” är att skapa ett roligt event kring rörelse. Vi vill inspirera fler att röra på sig och uppleva rörelseglädje. Vi vet att vi blir friskare, mår bättre och att fysisk aktivitet förebygger sjukdomar och psykisk ohälsa. I år är det extra viktigt att hitta alternativa möjligheter till rörelse när träning inomhus är begränsad.

Tillsammans kan vi öka svenska befolkningens välmående.

Hoppas du vill vara med!

Läs mer på www.aktivitetsrundan.se