VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE HÖRBY KOMMUNS NATIONALDAGSFIRANDE

Hörby kommun tog förra veckan beslut om att ställa in det traditionella Nationaldagsfirandet på Söderängen i Hörby på grund av covid-19.

För oss är säkerheten för alla evenemangsbesökare och deltagare vår viktigaste prioritet och vi gör vårt yttersta för att förhindra smittspridningen. En av åtgärderna är att begränsa de arrangemang och aktiviteter som leder till större sammankomster.
Hörby kommuns Nationaldagsfirande är ett uppskattat firande av många Hörbybor och såklart är beslutet taget med sorg, men under rådande omständigheter har vi ingen möjlighet att fullfölja firandet. Antalet besökare innebär att arrangemanget inte är förenligt
med det beslut som trädde i kraft söndagen 29 mars och gäller tills vidare, begränsningen innebär ett maxantal på 50 deltagare vid en offentlig sammankomst.

– Situationen är fortfarande allvarlig och vi i nämnden har därför tagit beslut om att Nationaldagen inte kommer att genomföras i sin ursprungliga form. Det är viktigt att vi alla tar vårt ansvar för att förhindra smittspridningen, säger Peter Johansson (SD), ordförande i kultur & Fritidsnämnden.

Eftersom vi i år inte har möjlighet att fira Nationaldagen enligt tradition firar vi det på ett nytt vis. Exakt hur firandet kommer genomföras släpper vi närmare Nationaldagen. Vi uppmanar alla att hålla utkik på sociala medier och Hörby kommuns hemsida för att inte missa något.
Vill understryka att Hörby kommun uppmanar alla att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.