Trafik och parkering inför Hörby marknad

Hörby marknad - publikhav

Den 5-6 juli är det dags för Hörby marknad. Under två dagar fylls Hörby centrum av marknadsstånd, musik, karuseller och folkvimmel. Här följer viktig information om marknadsområdet för boende, näringsliv och besökare.

Marknadens öppettider:

• Onsdagen 5 juli 12.00-22.00. Tivoli och Nya torg är öppet 12.00-01.00.
• Torsdagen 6 juli 09.00-18.00. Tivoli öppnar 10.00 och Nya torg 11.00. Båda stänger 22.00.

Hörby marknad påverkar er som bor på marknadsområdet (boende på Västergatan, Ernst Ahlgrensgatan, Torggatan, Bryggaregränd, Prostgatan, Kvarngatan, Skolgatan, Rektorsgatan, Ryttersgatan, Bollhusgatan, Norregatan, Nygatan, Nya Torg samt Gamla Torg).

Översiktskarta för parkering under Hörby marknad (pdf)

Regler om parkering under marknadsdagarna

Tisdag morgon 4 juli 07.00 till fredag 7 juli 09.00 skall gatorna vara fria från fordon. Fordon som står kvar efter detta klockslag riskerar att bötfällas och slutligen bortforslas.
På kartan är avspärrningarna markerade med en cirkel runt.

För er som har parkering på marknadsområdet kommer vi att spärra av parkering vid Frostaskolan, med inkörning från Norregatan, där boende kan parkera under dagarna som området är avspärrat.

Observera att för att få lov att parkera där måste du ha ett giltigt P-tillstånd från kommunen. Dessa finns att hämta ut i receptionen på kommunhuset under ordinarie öppettider.

Observera! Skolgatan är stängd för asfaltering under marknadsveckan.

Parkering för rörelsehindrade

Parkeringen vid Frostaskolan med inkörning från Norregatan kommer även att vara till för rörelsehindrade.
Då behövs endast parkeringstillstånd för rörelsehindrade utfärdat av kommunen, inte parkeringstillstånd specifikt för Hörby marknad.

Karta över marknadsområdet med avspärrningar för trafik.
Tänk på att tungavspärrning (i de rosa cirklarna) innebär att hela vägen är avspärrad, det går inte att ta sig förbi.

För butiker, företag, verksamheter

Observera att under de tider avspärrningarna gäller avråder vi er från att få leveranser till marknadsområdet. Det finns ingen möjlighet att ta bort avspärrningarna och det är en ökad risk för besökarna på evenemanget. Vi ber er därför att planera era leveranser utanför de dagarna avspärrningen gäller. Tänk även på att det kommer röra sig extra många besökare i Hörby under marknadsdagarna, vilket kan påverka er butik/restaurang/företag positivt.

Om ni mot förmodan behöver få en leverans under tiden gatorna är avspärrade kan de i nödfall använda de platser som är markerade med en gul cirkel runt – där det går att köra in. På samtliga av de platserna finns det avspärrningsvakter där leverantörer kan informera om vilket företag de ska in till för att komma förbi. (Detta kan avspärrningsvakterna vilja dubbelkolla, så lämna telefonnumret till leveransföretaget, allt för att upprätthålla säkra evenemang).

Observera dock att vi inte kan ha fordon körande på området under evenemangets öppettider: 5 juli kl. 12:00-01:00 samt 6 juli kl. 09:00-22:00. Detta för både boendes, näringsliv, personal och besökares säkerhet.

Har du frågor?

E-post: horby.marknad@horby.se
Telefon: 0415-37 80 00
Adress: Ringsjövägen 4, 242 80 Hörby