Vinnare i fototävlingen ”Med kärlek till vatten”

Mer än 150 fantastiska fotografier skickades in till Fototävlingen "Med kärlek till vatten" och nu har man valt ut vinnarna.

Deltagarna hade möjligheten att utforska sitt kreativa uttryck inom temat ”Med kärlek till vatten” och visa sin kärlek till vattnet i naturen. Bilderna som skickats in har spänt över olika motiv och platser i de sex kommuner som finns längs Rönne å och vid Ringsjön, Eslöv, Hörby, Höör, Klippan, Åstorp och Ängelholm. Samtliga kommuner ingår i projektet Destination Rönne å och Ringsjön.

Här kan du se de vinnande bidragen.

En erfaren jury bestående av naturfotograf Stina Deurell, Curt Leidig och Dorte Bech Pedersen från naturfotoföreningen BioFoto Sverige, samt Gert Hellström och Annie Carlsson från Eslövs Fotoklubb, har noggrant granskat bidragen och valt ut de 20 mest imponerande bilderna. Dessa bilder kommer att visas på utställningar som äger rum samtidigt i alla medverkande kommuner under hösten 2023.

– Det är alltid en utmaning att bedöma bilderna i en fototävling. Bilderna ska naturligtvis följa temat, men motivet behöver ju också väcka ett intresse hos betraktaren, och kanske ge denne något att fundera på, eller förmedla en speciell känsla som fotografen hade när bilden togs. Sedan är ju även bildens tekniska kvalitet en parameter i bedömningen, säger Curt Leidig, en av jurymedlemmarna.

De 20 bästa bilderna ställs ut i höst

Utställningarna ”Med kärlek till vatten” kommer att öppna på fredagen den 15 september och pågå i 6-8 veckor. De kommer att vara tillgängliga för allmänheten på följande platser:

  • Ängelholm – Ählm Market
  • Klippan – Biblioteket Atrium
  • Åstorp – Åstorp Arena
  • Höör – Medborgarkontoret foajé
  • Eslöv – Biblioteket
  • Hörby – Biblioteket

I samband med utställningarna kommer varje kommun att erbjuda vernissage-evenemang med spännande aktiviteter samt föreläsningar och workshops om natur, foto, allemansrätt och hållbarhet.

Tävlingen är finansierad av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Familjen Helsingborg och de medverkande kommunerna Eslöv, Hörby, Höör, Klippan, Åstorp och Ängelholm.

Tack alla deltagare och jurymedlemmar för deras engagemang och bidrag till denna fantastiska fototävling.

För mer information och för att se ett urval av tävlingsbidragen, besök galleriet: https://medkarlektillvatten.myportfolio.com/