2021 års pristagare

Kommunstyrelsen har beslutat om vilka pristagare som tilldelas Årets initiativ, miljöpriset och byggnadspriset för 2021.

Årets initiativ 2021

Årets initiativ tilldelas Peter Andersson och Hörby FF.

Peter Anderssons satsning på att bjuda äldre Hörbybor på turer med hästskjuts har utsetts till Årets initiativ i Hörby 2021.

Med stort och genuint engagemang har Peter specialanpassat en åkvagn att alla äldre, oavsett funktionshinder kan åka med. Peter engagerar sig frivillig basis och bjuder äldre inom omsorgen att uppleva åkturer med häst och vagn i närområdet.

Hörby FF uppmärksammas för att man arrangerade tre landskamper på idrottsplatsen i höstas.

Hörby IF arrangerade landskamperna för att göra något kul. En upplevelse för alla sina medlemmar och andra i kommunen. Det drog dessutom folk från både Belgien och Danmark, så föreningen och kommunen fick verkligen visa upp sig från bästa sida.

Priset för Årets initiativ är på totalt 20 000 kronor och delas mellan Peter Andersson och Hörby FF. De får 10 000 kronor vardera.

Miljöpriset 2021

Miljöpriset 2021 går till Gun Bondesson. Priset är på 20 000 kronor och delas ut för en särskilt förtjänstfull insats inom miljöområdet i kommunen. Gun Bondesson får priset för hennes insatser att informera om nedskräpning och att plogga och plocka skräp från gator och torg.

Gun informerar om skräpet och har fått fler engagerade i Hörby att värna om miljön.

Byggnadsvårdspriset 2021

Byggnadsvårdspriset på 10 000 kronor går till Södra Rörums Bygdeförening för arbetet med den gamla skolan Husaren i Södra Rörum.

Södra Rörums bygdeförening äger den gamla skolan i byn och i Husaren har man fina samlingslokaler till uthyrning.

Omvandlingen av skolan är ett gott exempel på byggnadsvård där byggnaden bevaras, förbättras, utvecklas och anpassas för verksamheter som idag bidrar till trivsel och social gemenskap i bygden.

Tidpunkt för överlämning meddelas

Årets pristagare har meddelats om beslutet, men tidpunkten för överlämning är inte klar ännu. Vinnarna kommer att bjudas in av kommunen, men de nya restriktionerna för att hålla nere corona-smittan kan innebära att firandet flyttas fram.