Bokegårdens enhetschef nominerad av White Guide Senior

Anna Deregowska, enhetschef för Bokegården har nominerats till White Guide Senior inom kategorin Årets Boendechef 2019.

Hon är en av tio nominerade svenska enhets- och boendechefer som har valts ut bland totalt 250 testade och intervjuade förskolor, skolor och seniorboenden under det senaste året.

– Det känns fantastiskt roligt. Måltiden är en viktig stund i vardagen som kan förmedla så mycket glädje. Vi har jobbat nära måltidsverksamheten för att skapa en så fin helhetsupplevelse som möjligt för alla på Bokegården. Jag känner mig verkligen tacksam och ödmjuk inför den här nomineringen. Den är ett resultat av ett målmedvetet arbete där varje medarbetare har bidragit, säger Anna Deregowska.

Det känns fantastiskt roligt. Måltiden är en viktig stund i vardagen som kan förmedla så mycket glädje.

Hörby kommuns måltidsutvecklare Enrique Urra poängterar utnämningens betydelse:

– Att nomineras av White Guide Senior är speciellt. Det handlar inte bara om mat, utan om helheten. Gästen och upplevelsen står i centrum. Anna har visat exempel på vad som går att åstadkomma med ett nära samarbete präglat av kreativitet, hjärta och nyfikenhet på nya idéer.

Så vilka idéer är det då måltidsverksamheten och äldreomsorgen har prövat och gett vingar? I höstas anordnades till exempel en nobelmiddag med egen kock och under vintermånaderna fick matgästerna på Hörbys äldreboenden varsin handgjord pralin till kaffet och en personlig teckning som hälsning från förskolans barn.

White Guide Senior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten när det gäller måltidsupplevelsen. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, samarbete och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för de äldre matgästerna.

White Guide Senior kommer att avgöras i Malmö den 17 september.

Läs mer om Årets Boendechef 2019 hos White Guide

Se filmen om Hörbys förskolebarns soliga hälsning till de äldre