Fira Sveriges nationaldag med maskerad, film och ny kulturrunda i Karnas Backe

I år firar vi Sveriges Nationaldag lite annorlunda, men självklart kommer vi fira.  

Hörby kommun visar idag en film med hyllning till Sverige på Hörbys vis, med berättarröst av Johan Ohlin, kommunfullmäktiges ordförande.

Stipendiaterna premieras med en film tillägnad dem. Stipendierna delas ut av Peter Johansson, kultur- och fritidsnämndens ordförande. Se stipendieutdelningen här >>

Premiär för kulturrunda i Karnas backe.

Dagen till ära får vi möjlighet att uppleva ännu en fantastisk aktivitet i vårt vackra Karnas backe, denna gång med premiär av Kulturrunda. Nu finns det spännande berättelser att läsa längs motionsspåret och i området kring alsänkan.

Sju stycken skyltar späckade med fotografier och fakta, berättar om både nöjesliv och forntid.
Hörby museum har grävt i fotoarkivet och funnit några pärlor från gångna tider. Gå en runda och känn historiens vingslag! Första skylten hittar du redan vid parkeringen.

När ni besöker Karnas backe är ett varmt tips att prova på aktivitetsrundan som är utformad efter 2 km banan. Aktivitetsrundan hade premiär i början av april och är en mycket fin aktivitet som riktar sig till både barn, vuxna och 70-plussare, helt enkelt till alla som vill röra på sig.

Tipsrunda längs å-promenaden

Nationaldagsfirandet fortsätter med tipsrunda i Sverigetema. Tipsrundan finns i två varianter, en riktad till vuxna och en för barn upp till runt 12 år. Tipsrundan släpps idag kl.10.00 och kommer finnas uppe till och med måndag 8 juni 13.00. Tipsrundan är utformad längst å-promenaden som är cirka 1 km och består av 12 frågor. För att alla ska få möjlighet att delta släpps tipsrundan helt digitalt. På så sätt kan du även välja var du vill gå promenaden.

Här hittar du länken till tipsrundan för barn upp till 12 år >>

Här hittar du länken till tipsrundan för vuxna >>

                                                                                           

Maskerad med Sverigetema

Fira Nationaldagen med hela familjen genom maskerad med Sverigetema. Ni väljer själv vad och hur ni själv önskar klä ut er, endast er fantasi sätter gränserna. Ni fotograferar er i maskeradutstyrseln och lägger upp bilden på sociala medier – facebook och Instagram med #upplevhorby. Om ni inte har öppen profil kan ni lägga upp bilden i kommentarerna i vårt offentliga inlägg om Sveriges Nationaldag på facebook, inlägget ligger på vår sida – upplev Hörby.

Vi ser fram emot många härliga maskeradfoton som kommer fylla Upplev Hörby under helgen. Som en extra sporre för fler att vara med kommer ni som är med i tävlingen vara med i utlottning av fina priser. Tävlingen avslutas söndag 7 juni kl.18.00.

Med detta önskar Hörby kommun er alla en fantastisk Nationaldag!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.