Flera spännande byggprojekt på gång

Det sker flera investeringar i kommunen under 2022. Bland annat projekteras ett nytt särskilt boende, Frostaskolan ska renoveras, Ludvigsborg får en ny allhall och Hörby museum tillgänglighetsanpassas för att nämna några.

– Efter några års arbete med att få ordning på ekonomi, prioriteringar och framtida behov för Hörby kommun, så har vi nu nått ett läge där vi har kunnat få flera efterlängtade beslut på plats, säger Cecilia Bladh in Zito (SD), kommunstyrelsens ordförande och Lars-Göran Ritmer (M), 1:e vice ordförande.

– Särskilt värt att nämna är det nya särskilda boendet, ett nytt högstadium på Frostaskolan och allhallen i Ludvigsborg.

Du hittar information om alla projekt under kommunens byggprojektssida.

Frostaskolan rustas upp

Här följer ett urval av projekt som är på gång.

  • Nytt särskilt boende: En arkitekt har fått i uppdrag att ta fram förslag på ett nytt särskilt boende med 60-65 platser. Ritningsunderlaget tas fram efter de nya normerna och ska vara klart under våren. Första spadtaget äger rum före årsskiftet om allt går som planerat.
  • Frostaskolan: Fem miljoner kronor har avsatts för projektering, utredning och start för upprustning av Frostaskolans högstadium. Två alternativ utreds. Det ena innebär en fullständig renovering av nuvarande högstadiedel. Det andra alternativet innebär rivning och byggnation av en ny och modern skola. Utredningarna kommer att jämföras innan beslut fattas. I april 2022 beräknas utredningarna vara färdiga.
    Projektet kan innebära en sammanslagning med Georgshills högstadium, vilket innebär att Hörby får ett centralt sammanhållet högstadium samtidigt som det skapas mer utrymme på Georgshill för mellanstadiet. Låg- och mellanstadiet på Frostaskolan finns fortsatt kvar. Politiskt beslut är dock ännu inte taget.
  • Hörby museum: Det ska genomföras en tillgänglighetsanpassning av museet. En arkitekt är anlitad och projektering påbörjas under våren.

Den här texten har uppdaterats den 25 februari med ett klargörande om att det ännu inte finns politiskt beslut taget kring sammanslagning av högstadieskolorna. Formuleringen i texten har också ändrats från ”Projektet innebär en sammanslagning….” till ”Projektet kan innebära en sammanslagning”.