Illustration av tillväxt

Hörby kommun får toppbetyg i näringslivsmätning

Hörbys företagare ger kommunens myndighetsutövning toppbetyg i den senaste mätningen av företagsklimatet, som görs årligen av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Hörby får näst bäst omdöme i Skåne och på riksplan kan kommunen nu stoltsera med att ligga på fjärde plats. När det gäller upplevelsen av livsmedelskontroll har Hörby placerat sig högst av de svenska kommunerna.

Hörby får näst bäst omdöme i Skåne och på riksplan kan kommunen nu stoltsera med att ligga på fjärde plats.

– Det är värmande att kommunen får så fantastiskt goda betyg av de lokala företagen. Det här visar att gott arbete och stort engagemang ger resultat. Jag gläds tillsammans med alla de tjänstemän som är delaktiga, säger kommunstyrelsens ordförande Cecilia Bladh in Zito.

Fakta

Om servicemätningen Insikt

Mätningen ger kommunerna feedback på sin myndighetsutövning. Den visar vad företagare som har haft ett ärende hos myndigheten under 2019 tycker om kommunens service. Det övergripande nyckeltal som används kallas för Nöjd-Kund-Index (NKI). I år har värdet stigit från 77 till 83.

Bygg & Miljö är den verksamhet i Hörby kommun som ansvarar för de myndighetsområden som har mätts.

Läs om undersökningen på SKL:s hemsida.

Hörbys företagslots

Företagslotsen hjälper lokala företagare med stöd, service och rådgivning. Här kan du som är företagare få snabba svar på dina frågor och kostnadsfri hjälp att hitta rätt bland lagar och regler.

Det är en snabb och smidig väg in i kommunen, där förvaltningarnas spetskompetens samlas vid ett och samma bord tillsammans med företagaren.

Läs mer om Hörby kommuns företagslots

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.