Höry Marknad 2020 inställd

Hörby Marknad ställs in – första gången sedan 1748

Hörby Marknad är kanske Sveriges äldsta marknad. Den har lockat besökare varje år sedan 1748. Men i sommar ställs den in.

Det är det rådande läget med coronaviruset och covid-19 som föranlett Hörby kommun att ställa in Hörby Marknad den 1-2 juli. Även Marknadsloppet som skulle ha firat 50 år ställs in.

Evenemanget är ett populärt utflyktsmål och sommarens höjdpunkt för många. Det är en riktig familjefest som lockar uppemot 100 000 besökare och över 400 tillresta knallar.

– Beslutet som är taget var tyvärr oundvikligt och det enda rätta i denna extraordinära tid. Precis som många andra är jag också ledsen över att marknaden måste ställas in. Det är nu mycket viktigt att vi tillsammans gör vad vi kan för att minska smittspridningen, så kan vi förhoppningsvis ses den 30 juni och 1 juli 2021, säger Cecilia Bladh in Zito (SD), kommunstyrelsens ordförande.

Även Marknadsloppet som skulle ha firat 50 år ställs in.

– Det har varit ett tufft beslut, eftersom det är det 50:e loppet. Vi siktar nu på ett jubileumslopp den 30 juni 2021 istället. Vår förhoppning är att få välkomna alla de som sett fram emot loppet på startlinjen då, säger Nils-Erik Bondesson, ordförande i Frosta OK.

Men Hörby är fortfarande väl värt att besöka för den som vill uppleva en händelserik och naturskön sommar.

Fulltofta naturpark, Lågedammsbadet med sina utomhuspooler och Ringsjön är några av den vackra landsbygdskommunens sevärda besöksmål. Det finns till och med en liten torgmarknad som hålls varje torsdag på Gamla torg – om än betydligt mindre och inte fullt lika anrik som Hörby Marknad.

Hörby kommun hoppas på att kunna hälsa alla besökare hjärtligt välkomna till Hörby Marknad nästa år igen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.