Hörby Marknad

Illustration med berg- och dalbana, karusell och marknadsstånd.

Hörby Marknad är en folkfest där gatorna i centrala Hörby blir ett myller av knallar och besökare.

I Hörby har vi arrangerat marknad i över 270 år i följd och Hörby Marknad är en av de äldsta i Sverige.

Hörby Marknad är en folkfest med gamla anor. Första onsdagen och torsdagen i juli varje år fylls våra gator av människor som handlar, äter, möter vänner och trivs.

Det speciella med Hörby Marknad är att den äger rum mitt i byn. Serveringar och marknadsstånd slås upp längs alla gator och torg i centrum, och hela Hörby förvandlas till en enda stor marknad som bubblar av liv.

En av Skånes äldsta marknader

Hörby Marknad är en av Skånes och kanske en av Sveriges äldsta marknader med anor ända från 1748. Centrala Hörby fylls med uppemot 100 000 glada besökare och över 400 knallar, ett tivoli och en smådjursmarknad. Du kan också testa på att springa Marknadsloppet påhejad av hela marknaden!

Smådjursmarknad

Av tradition är det smådjursmarknad tidigt på torsdagsmorgonen. Hit kan du komma och se getter, kaniner, höns och minigrisar. Barnen brukar älska att gå runt och titta på djuren, och många är de Hörbybarn som fått välja ut sitt allra första smådjur på smådjursmarknaden.

Marknadsloppet

På onsdagskvällen genomförs Marknadsloppet. Motionsloppet går bland annat genom Hörby centrum och det finns tre distanser; 3,4, 6,1 och 12,6 km. För många är Marknadsloppet en tradition man inte får missa. Mer information hittar du på marknadsloppets hemsida.

Fick du hjälp av informationen på sidan?