Information om smådjursmarknad

Bild på små djur och information om smådjursmarknaden 4 juli 2024.

Upplev den traditionella smådjursmarknaden vid hembygdsstugan tidigt på torsdagsmorgonen. Här kan du se getter, kaniner, höns, minigrisar och mycket mer.

Under torsdagen mellan 07.00 och 12.00 kan ni komma och köpa, sälja eller byta fåglar och andra smådjur. Barnen brukar älska att gå runt och titta på djuren, och många barn har fått välja ut sitt allra första smådjur på smådjursmarknaden.

Smådjursmarknaden brukar besökas av några hundra personer, så väl djurfantaster som förstagångsköpare.

Säljare och köpare är alla mycket välkomna att delta, sälja och köpslå. Självklart är det gratis att besöka marknaden, men vi ser gärna att du som säljare är på plats i god tid för att minska stress hos djur och människor, och för att få plats.

Säljare är välkomna från 06.00. Tänk på att vi kräver att du som hanterar djur i alla lägen strikt efterföljer och respekterar gällande lagar och regler.

Djuren måste sitta i rätt bur anpassat till antalet djur och storleken på djuren, samt ha tillgång till skydd mot sol, vind, regn, kyla och stress. Detta gäller även under transport. Djuren ska ha rätt inredning i buren, som sittpinnar samt ett bra underlag i burar/inhägnad etc. De ska även ha tillgång till bra foder och friskt vatten vilket de ska kunna inta utan stress.

Vid hembygdsstugan finns friskt vatten som kan hämtas ur kran.

För er som tänker sälja djur på smådjursmarknaden, vänligen läs genom reglerna nedan.

Fick du hjälp av informationen på sidan?