Hörby marknad 2021 ställs in

Hörby marknad är kanske Sveriges äldsta marknad och har lockat besökare sedan 1748. Evenemanget är ett populärt utflyktsmål och sommarens höjdpunkt för många.

I det rådande läget med covid-19 har Hörby kommun genom kultur- och fritidsnämnden beslutat att ställa in Hörby Marknad 2021.

– Det känns väldigt ledsamt att behöva ställa in marknaden, men pandemin sätter tyvärr fortfarande begränsningar för hur vi kan umgås på ett säkert sätt. Vi ser över hur kommunen kan skapa alternativa sommaraktiviteter som på ett tryggt sätt bidrar till ökat välmående och gemenskap, säger Cecilia Bladh in Zito, kommunstyrelsens ordförande.

– Vi har valt att ställa in Hörby marknad 2021, men kommer att arrangera andra attraktiva upplevelser och evenemang som uppmuntrar till både fysisk aktivitet och utomhusaktivering, kommenterar Peter Johansson, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Även Marknadsloppet ställs in enligt beslut av idrottsföreningen Frosta OK. Anledningen är även här de restriktioner som gäller för att hindra spridning av coronaviruset och utmaningen att förhindra smittspridning på de samlingsplatser som krävs för marknadsloppets genomförande.

– Jag beklagar att det inte kan bli något marknadslopp i år. Vi håller tummarna för att kunna genomföra det 50:e marknadsloppet 2022 i stället, säger Nils-Erik Bondesson, ordförande Frosta OK.

Hörby kommun hoppas på att kunna hälsa alla besökare hjärtligt välkomna till Hörby marknad nästa år igen.