Förbud mot arrangemang över 500 personer

Regeringen beslutade den 11 mars 2020, efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten, att alla arrangemang med över 500 personer närvarande stoppas. Detta gäller givetvis också för arrangemang i Hörby kommun. Rådet är att man inte i onödan skall utsätta sig eller andra för större folksamlingar. Detta gäller framförallt om man tillhör någon av riskgrupperna. Därför ska detta beaktas vid varje beslut om att genomföra eller ställa in arrangemang, oavsett storlek.

Det är upp till varje enskild arrangör att fatta beslut om tänkta arrangemang ska genomföras eller ställas in, så länge antalet personer understiger 500.

Det är ett lagbrott att genomföra arrangemang med fler än 500 personer närvarande. Tänk på att siffran innefattar både deltagare och besökare. Det är upp till varje arrangör att se till att detta efterlevs.

Hörby kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer och denna information kan ändras snabbt. Se Folkhälsomyndighetens hemsida https://www.folkhalsomyndigheten.se för mer information.