Kulturkalas-veckan 12-20 maj

Måndag den 12 maj kl 10.00 på Nya Torg går startskottet för Kulturkalasveckan 2014.

Djungelbandet underhåller och Kulturskolans lärare spelar musik från föreställningen ”Den listiga spindeln” som turnerat runt i förskolorna under våren. Alla förskolebarn har fått en speciell inbjudan, men alla är välkomna oavsett ålder! Barnen bjuds på glass!

Vi bjuder på smakprover av KulturKalas-bakelsen och det bli invigningstal av både represtentanter för våra huvudsponsorer och kommunstyrelsens ordförande Lars Ahlkvist.

Programmet för hela KulturKalas-veckan:
Måndag 12 maj

Nya Torg kl 10.00:

Konsert med Djungelbandet , Kulturskolans lärare samt förskolebarn.

Metropol kl 18.30:

Kulturskolans elevkonsert The soundtrack of my life.

Ungdomarna och framför musik som har betytt något för dem. Det kan vara musik som är kopplat till ett minne eller ett stycke som känns extra i hjärtat.  Hörby Kulturskola är den enda skånska representanten i det nationella projektet ”Om vi fick bestämma”, som har fokus på elevdemokrati utifrån barnkonventionens artiklar i kulturskolornas verksamhet.

Tisdag 13 maj

Källhagas samlingssal kl 19.00:

Öppen kör för dig som vill prova på hur det är att sjunga i kör. Välkommen att sjunga välkända sånger tillsammans med Hörbykören.

Skogsgläntans Förskola i Ludvigsborg kl 14-17:

Barnen bjuder in till vernissage och utställning. De ställer ut målningar, skulpturer och foton från vårens skapande på förskolan. De bjuder på bubbel (alkoholfritt) och tilltugg. Även den 14 samt 15 maj.

Onsdag 14 maj

Hörby bibliotek kl 18.30:

Hodjas flygande matta framförs av Dockteaterverkstaden i samarbete med tvärflöjtselever från Hörby Kulturskola.

Metropol kl 19.00:

Estradörerna bjuder in till ett öppet genrep av farsen ”Tant Sveas Penningar”.

Lördag 17 maj

Hörby kommunhus kl 15.00:

Konsert med Hörby Blåsorkester och Hörby Big Band.

Hela  veckan:

Vikingart på Hörby Museum. Under våren har eleverna i årskurs 4 på Georgshillsskolan och Kulturskolans bildelever arbetat med vikingatiden som tema. Vi färdas 1000 år tillbaka i tiden och hamnar bland vikingasköldar, masker och runor. Extra kvällsöppet 20 maj under Kulturkalaset kl 16 – 20. Vernissage 18.00

Fotoutställning på Östra Sallerups Kulturhus.  Fotografier av Rose-Marie Nilsson Erwe som har försökt fånga blommornas personlighet och själ.