Hörby Marknad 

Välkommen till Hörby Marknad – en jättelik glad folkfest som förvandlar gatorna i hela centrala Hörby till ett myller av knallar och marknadsbesökare. Här hittar man alltid något att handla, här möter man gamla och nya vänner, och här trivs man!

2017 är det 5-6 juli som gäller. Onsdag 5 juli startar marknaden 12.00, och på torsdag 6 juli drar vi igång redan 09.00.

Hörby Marknad är sommarens första och Skånes äldsta marknad. Det speciella med just Hörby Marknad är att den hålls mitt i byn. Längs alla gator och på torgen i tätorten slås marknadsstånd och serveringar upp. Hela Hörby förvandlas till en enda stor marknad som bubblar av liv.

Hörby Marknad är sannolikt Sveriges äldsta marknad med anor ända tillbaka till 1748 – i år är 269:e året i rad för den traditionsfyllda marknaden. Under första onsdagen och torsdagen i juli månad fylls Hörby av uppemot 100 000 glada och förväntansfulla besökare och över 500 knallar, ett tivoli och en smådjursmarknad.

På onsdagskvällen genomförs Marknadsloppet. 2017 blir 47:e året i följd. Motionsloppet går bland annat genom Hörby centrum och det finns tre distanser; 12,6, 6,1 och 3,4 km. För många är Marknadsloppet en tradition man inte får missa.

Mer information hittar du på marknadsloppets webbsida.

Tidigt på torsdagsmorgonen är det smådjursmarknad vid Hembygdsstugan. Till och med 1999 hölls en traditionell hästmarknad, men den har numera helt ersatts av smådjursmarknaden med getter, kaniner och minigrisar. Barnen älskar att gå omkring och titta på djuren, och många är de Hörbybarn som fått välja ut sitt första husdjur på smådjursmarknaden.

Vi ses på Hörby Marknad!
 
Kontakt
Marknadsansvarig

Emma Sander
0415-378451

Marknadshandläggare

Erika Wetterholtz
0415-378249