Sätt ett kryss i kalendern för den 19 maj 2020!

Sätt ett kryss i kalendern för den 19 maj 2020!

Den 19 maj 2020 är det äntligen dags för Hörbys fantastiska kalas och vi pratar givetvis om Hörby Kulturkalas!
I år trillar vi in på det 18:e året i rad vi bjuder in till detta härliga Kulturkalas i Hörby. Årets kalas bjuder i vanlig ordning på makalösa framträdande från över 50 artister och band som uppträder på hela sex scener.

Artisterna
Den 2 april släpper vi den första artisten för Hörby Kulturkalas 2020 och kommer veckorna där efter släppa övriga artisterna. Håll utkik i våra kanaler för att hålla dig uppdaterad. Släppet kommer i år även släppas tillsammans med en tävling om VIP-signering för respektive artist. Mer information om detta kommer, håll ut. När det gäller artisterna så kommer ni inte bli besvikna!

Sex scener
På Gamla Torg fortsätter succén med fantastiska värdparet Elin Nilsson och Ludvig Bohman, och på Nya Torg träffar ni i vanlig ordning Ulrika Börjesson. Även i år kan vi se samarbetet med Lions Club i Hörby som gör att Ulrika byter scenkläder mellan varje akt, ett mycket innovativt och spännande inslag under denna dagen.

Ung Scen finns precis som förra året vid Sandahls bakficka, mellan Gamla och Nya Torg. Här finner ni konferencieren Clara Elofsson som dessutom är med i projektgruppen för Ung scen. På rockscenen står Ragnar Östberg från Ludvigsborg för värdskapet. Hörby Kulturkalas är otroligt stolta över alla dessa fantastiska ungdomarna som står för värdskapet på våra scener, vi skapar förutsättningar för framtiden och vill lyfta våra unga förmågor utifrån önskemål och visioner.

Ulrika Börjesson

Elin Nilsson och Ludvig Bohman

Ragnar Östberg

Clara Elofsson

Fritt för alla besökare
Hörby Kulturkalas kan fortsatt hållas fritt för alla besökare tack vare våra partners. Under Hörby Kulturkalas bjuds det på inslag som passar hela familjen. Alla artister uppträder gratis, utom de rikskända, som våra partners bjuder på. Att Hörby Kulturkalas lyckats växa till den stora folkfest det är, är helt tack vare alla engagerade ungdomar, näringslivet, ideella krafter och kommunens satsning på våra barn och unga.

Förra året lockade Kulturkalaset närmare 8 000 besökare till Hörby som har knappt 15 000 invånare i kommunen. Flera företag ställde upp som sponsorer. Huvudsponsor är Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta samt Sparbanken Skåne, platinapartner är Hörby kommuns Industrifastighetsbolag HIFAB. Hörby Kulturkalas arrangeras av Hörby kommun i samarbete med Lions Club i Hörby. Förutom det breda kulturutbudet som erbjuds under dagen har matgatan på Nygatan ett brett matutbud från Foodtrucks där fokus ligger på lokalproducerad mat.

kille med vit tröja på scen med gitarr och mikrofon

Spela på Kulturkalaset
Hörby Kulturkalas mål är att ge nya band och artister möjlighet att uppträda på scen.

Under Kulturkalaset ger vi möjligheter för lokala och upcoming artister en möjlighet att uppträda. För att ansöka om ett eventuellt medverkande använder vi oss av en bokningssida: https://formogr.am/dWlrqyFlEm. Anmälningsperioden för Kulturkalaset 2020 är den 1/1-8/3.

För att delta under Hörby Kulturkalas betalas inget gage ut mer än till de rikskända artisterna. Vi löser de tekniska behov som bandet/artisten kräver,
man får mat och dryck samt synas i våra sociala medier, hemsida samt vår programtidning som delas ut i hela MittSkåne.

Har ni några frågor tveka inte att höra av er, ser fram emot att höra ifrån er.

  

Partners 2020
Huvudpartner Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanken Skåne
Platinapartner Hörby Kommuns Industrifastighetsbolag – HIFAB
Guldpartner FULLTOFTA SLOTT FESTSAL
Artistpartners Hörbybostäder och Hörby Lantmän.
Teknikpartner Teleservice Skåne AB
Bilpartner Bil-Månsson
Mediepartner Lokaltidningen Mellanskåne
Silverpartners Handla i Hörby – ditt lokala köpcentrum, ABF Hörby, Reklamprodukter, Coop Hörby och AB Hörby Bruk.
Bronspartners Atos Medical, Nillascatering, Nolato, Räddningstjänsten Hörby och LENY Fastighets AB.

Dessutom stöttar fler lokala företag kalaset. Är du intresserad av att stötta Kulturkalaset och vill veta mer skicka ett mail till oss.

Vi ses på kulturkalaset den 19 maj som startar kl.10.00 med förskolebarnens sång på Gamla Torg, och som slutar långt in på kvällen.

Varmt välkomna till Hörby Kulturkalas 2020!

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.