Arbete för ungdomar

Tre glada skolungdomar sitter vid ett bord och skriver och läser i böcker och pratar med varandra

Är du ung och vill hitta ett arbete till helger eller lov? Här kan du läsa om hur du hittar jobb inom Hörby kommun.

Ungdomar i ålder 16-19 år har möjlighet att få arbetslivserfarenhet i kommunen. Ansök via offentligajobb.se

Feriepraktiken är under tre veckor och är förlagd på vardagar. Arbetstider är fyra timmar per dag, alternativt sex timmar per dag i överenskommelse med handledaren på arbetsplatsen, exklusive en halvtimme för lunch. Antalet timmar är max 60 timmar/period. Någon ersättning utöver detta får du inte.

Matchningen mellan dig och ferieplatsen

Du har möjlighet att välja vilken period du kan praktisera samt vilket/vilka områden du vill praktisera inom. Dina chanser att få feriepraktik ökar om du kan tänka dig att arbeta inom alla områden. Vi kan inte garantera att du får en plats, eller att du får just det du önskat. Du som tidigare har sökt men inte har fått någon praktikplats har förtur i mån av plats. Antalet praktikplatser är begränsade.

Besked om praktikplats

Du kommer att få ett svar från oss och ett brev på posten med ett erbjudande om feriepraktiken och vilken period det gäller. Du behöver lämna in svaret och tacka ja. Får vi inget svar förlorar du praktikplatsen.

Därefter kommer en länk med anställningsavtalet skickas till din e-postadress. Detta avtal måste signeras digitalt med Bank-ID. Därefter har du fått din plats.

Utdrag ifrån Polisens belastningsregister gäller dig som kommer att praktisera inom området där det finns verksamhet för barn. Beställ detta så fort som möjligt då det tar ett par veckor att få hem det i brevlådan. Du kan göra det via e-tjänst eller blankett.

Öppet hus: Under våren har vi öppet hus måndagen den 20 maj, och onsdagen den 22 maj mellan kl 9:00- 18:30.

Plats: receptionen, Hälsans hus, Råbyvägen 41. Välkommen!

Arbetsmiljö och praktiktidsregler

En bra arbetsmiljö har alla rätt till! Det är viktigt att du får veta vad du får göra och vad du inte får göra på din praktikplats. Fråga om du osäker. Upplever du att problem uppstår behöver du tala om detta för din handledare eller praktikansvarig. Under praktiken är det måndag – fredag som gäller. Inga helger. Du får max praktisera dina timmar, utöver detta får du ingen ersättning. Inte heller utgår det någon ersättning för obekväm arbetstid. Vid sjukdom anmäler man sig sjuk till sin handledare. Praktiken kommer att vara mellan klockan 07.00-16.00. Är du under 18 år får du inte ha någon annan sysselsättning likt arbete, studier eller praktik som gör att du överstiger en arbetsvecka på mer än 40 timmar. Midsommarafton är du som praktikant ledig. Läs mer på arbetsmiljöverkets hemsida.

När du praktiserar är du försäkrad genom kommunen under överenskommen arbetstid och till och från arbetsplatsen.

För dig som inte fått något jobb, rekommenderar vi att du går in på Arbetsförmedlingen för att söka sommarjobb.

Fick du hjälp av informationen på sidan?