Hörby Marknad

Hörby Marknad

Välkommen till Hörby Marknad, en folkfest där gatorna i centrala Hörby blir ett myller av knallar och besökare. I Hörby har vi arrangerat marknad i över 270 år i följd och Hörby Marknad är en av de äldsta i Sverige.

Hörby Marknad är en folkfest med gamla anor. Första onsdagen och torsdagen i juli varje år fylls våra gator av människor som handlar, äter, möter vänner och trivs.

Det speciella med Hörby Marknad är att den äger rum mitt i byn. Serveringar och marknadsstånd slås upp längs alla gator och torg i centrum, och hela Hörby förvandlas till en enda stor marknad som bubblar av liv.

En av Skånes äldsta marknader

Hörby Marknad är en av Skånes och kanske en av Sveriges äldsta marknader med anor ända från 1748. Centrala Hörby fylls med uppemot 100 000 glada besökare och över 400 knallar, ett tivoli och en smådjursmarknad. Du kan också testa på att springa Marknadsloppet påhejad av hela marknaden!

Marknadsloppet

På onsdagskvällen är det dags för Marknadsloppet. Motionsloppet går bland annat genom Hörby centrum och det finns tre distanser att välja mellan:

  • 3,4 kilometer
  • 6,1 kilometer
  • 12,6 kilometer.

Får många är Marknadsloppet en tradition som en absolut inte får missa. Kan du inte springa själv kan du heja på de hundratals löparna som springer antingen i tävlingsklassen eller motionsklassen.

Här kan du läsa mer, anmäla dig och följa loppet live: Marknadsloppet

Smådjursmarknad

Tidigt på torsdagsmorgonen är det smådjursmarknad vid Hembygsstugan. Här hölls tidigare en traditionell hästmarknad, men den är numera helt ersatt av smådjursmarknaden. Hit kan du komma och se getter, kaniner, höns och minigrisar. Barnen brukar älska att gå runt och titta på djuren, och många är de Hörbybarn som fått välja ut sitt allra första smådjur på smådjursmarknaden.

Djurmarknaden pågår mellan kl 7.00 och 12.00 på torsdagsmorgonen.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Om du vill ha personligt svar, så behöver du också ange din epostadress. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.