Hörby Marknad

Illustration med berg- och dalbana, karusell och marknadsstånd.

Välkommen till Hörby Marknad den 6-7 juli 2022, en folkfest där gatorna i centrala Hörby blir ett myller av knallar och besökare.

I Hörby har vi arrangerat marknad i över 270 år i följd och Hörby Marknad är en av de äldsta i Sverige.

Hörby Marknad är en folkfest med gamla anor. Första onsdagen och torsdagen i juli varje år fylls våra gator av människor som handlar, äter, möter vänner och trivs.

Det speciella med Hörby Marknad är att den äger rum mitt i byn. Serveringar och marknadsstånd slås upp längs alla gator och torg i centrum, och hela Hörby förvandlas till en enda stor marknad som bubblar av liv.

Öppettider

Onsdag den 6 juli är marknadens öppettider 12.00-22.00. Tivoli samt Nya torg är öppet 12.00-01.00.
Torsdag den 7 juli är marknadens öppettider 09.00-18.00. Tivoli 10.00-22.00 och Nya torg är öppet 10.00-22.00.
Missa inte de nya satsningarna: Bollhusgatan blir en matgata och Nya torg förvandlas till ett område för mat- och barservering med underhållning av bland annat Danne Stråhed, Black Jack och Bad for good!

En av Skånes äldsta marknader

Hörby Marknad är en av Skånes och kanske en av Sveriges äldsta marknader med anor ända från 1748. Centrala Hörby fylls med uppemot 100 000 glada besökare och över 400 knallar, ett tivoli och en smådjursmarknad. Du kan också testa på att springa Marknadsloppet påhejad av hela marknaden!

Marknadsloppet

På onsdagskvällen är det dags för Marknadsloppet. Motionsloppet går bland annat genom Hörby centrum och det finns tre distanser att välja mellan:

  • 3,4 kilometer
  • 6,1 kilometer
  • 12,6 kilometer.

Får många är Marknadsloppet en tradition som en absolut inte får missa. Kan du inte springa själv kan du heja på de hundratals löparna som springer antingen i tävlingsklassen eller motionsklassen.

Här kan du läsa mer, anmäla dig och följa loppet live: Marknadsloppet

Smådjursmarknad

Tidigt på torsdagsmorgonen är det smådjursmarknad vid Hembygsstugan. Här hölls tidigare en traditionell hästmarknad, men den är numera helt ersatt av smådjursmarknaden. Hit kan du komma och se getter, kaniner, höns och minigrisar. Barnen brukar älska att gå runt och titta på djuren, och många är de Hörbybarn som fått välja ut sitt allra första smådjur på smådjursmarknaden.

Djurmarknaden pågår mellan 7.00 och 12.00 på torsdagsmorgonen.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?