Livsmedel och matförgiftning

En god livsmedelshygien är grunden för vårt välmående.
Livsmedelsinspektören kontrollerar regelbundet alla verksamheter som hanterar livsmedel eller serverar mat.

Om du misstänker att du har blivit matförgiftad när du har ätit på någon av restaurangerna i Hörby är det viktigt att du gör en anmälan till kommunen.

Här kan du anmäla matförgiftning och misstänkt livsmedelsfusk.

Formuläret kan även användas om du har synpunkter på någon livsmedelshantering eller misstänkt livsmedelsfusk i Hörby. Ju tidigare du lämnar in anmälan, desto större möjligheter har vi att utreda vad som har hänt och förhindra att andra också drabbas. Om vi inte har någon anmälan kan vi inte starta någon utredning kring livsmedelsföretaget.

Alla livsmedelsföretag är enligt lag skyldiga att se till att personalen vet vilka regler som gäller vid hanteringen av mat. Företaget måste också ha rutiner för att säkerställa att maten som lagas är säker att äta.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.