Livsmedel och matförgiftning

En god livsmedelshygien är grunden för vårt välmående.

Kommunens livsmedelsinspektör kontrollerar regelbundet alla verksamheter som hanterar livsmedel eller serverar mat.

Som konsument ska du kunna lita på att de livsmedel du köper är säkra och redliga. Vi vill må bra av den mat vi äter. Det förutsätter att de livsmedel vi köper i affären håller utlovad kvalitet. Detsamma gäller maten vi köper på restaurang.

Alla livsmedelsföretag är enligt lag skyldiga att se till att personalen vet vilka regler som gäller vid hanteringen av mat. Företaget måste också ha rutiner för att säkerställa att maten som de lagar är säker att äta.

Anmäl matförgiftning eller misstänkt livsmedelsfusk

Om du misstänker att du har blivit matförgiftad när du har ätit på någon av restaurangerna i Hörby är det viktigt att du gör en anmälan till kommunen.

Här kan du anmäla matförgiftning och misstänkt livsmedelsfusk.

Du kan även använda formuläret om du har synpunkter på någon livsmedelshantering eller misstänkt livsmedelsfusk i Hörby. Ju tidigare du lämnar in anmälan, desto större möjligheter har vi att utreda vad som har hänt och förhindra att andra också drabbas.

Att tänka på om du vill kontakta oss anonymt

Om du vill vara anonym i ditt klagomål är det viktigt att du inte lämnar några kontaktuppgifter till oss. Detta gäller även klagomål via mejl där namn framgår i mejladressen. Tänk på att din anmälan blir en allmän handling när du lämnar in den till kommunen. Det innebär att både privatpersoner och journalister kan begära ut den.

Fick du hjälp av informationen på sidan?