Klotter och skadegörelse

Foto: Hörbys Gamla torg med blomsterrabatt och Stora hotellet i bakgrunden

Tillsammans vårdar vi vår utemiljö. Klotter och skadegörelse innebär kostnader i både pengar och tid.

Det finns flera sätt vi kan hjälpas åt att ta hand om våra gemensamma utemiljöer – bland annat genom att anmäla och åtgärda skadegörelse. Som förälder är det också viktigt att uppmärksamma tecken som kan tyda på att ditt barn klottrar.

Det är en god idé att ta bort klotter så snabbt som möjligt. Snabbhet kan förebygga att det skapas mer klotter och bidrar till att upprätthålla utemiljöns standard.

Felanmäl klotter på skolor och offentliga miljöer

Om du upptäcker att någon av kommunens offentliga lokaler drabbats av klotter eller skadegörelse, så bör du anmäla det till oss. Det gör du enklast genom att felanmäla via appen Tipsa Hörby. Det går snabbt att tipsa och ger kommunen möjlighet att agera snabbare.

Är du som privatperson drabbad?

Om du som privatperson har råkat ut för klotter på din fastighet, så kan du vända dig till en klottersanerare. Det finns flera företag som erbjuder effektiv sanering med miljövänliga metoder. Glöm inte att också kontakta ditt försäkringsbolag.

Polisens hemsida finns mer information om både skadegörelse och klotter: bland annat om hur du gör en polisanmälan och vad du bör tänka på.

Fick du hjälp av informationen på sidan?